Werkwijze auto's fotograferen

Dealer

Bij het fotograferen voor een dealer-bedrijf kom ik op een afgesproken tijdstip ter plaatse. Ik heb mijn camera-apparatuur mee en maak dit klaar voor gebruik. Het fotograferen van de auto’s doe ik op een aangewezen plek. Vervolgens hangt het af wat u het prettigst vindt: ik kan de sleutels zelfstandig pakken, of iemand geeft deze aan mij. Voor het verplaatsen van de auto’s geldt hetzelfde: dit kan ik zelf doen, of iemand doet dit voor mij. Net wat u prettig vindt.

Tijdens het fotograferen fotografeer ik de auto van alle hoeken. Uiteindelijk zal de auto dus een rondje hebben gedraaid. Mocht de auto een speciale functie hebben die echt op beeld moet komen, dan is het altijd fijn als dit even wordt aangegeven. Zo kan ik die niet missen in de fotoreportage. Ik vink altijd af welke foto’s ik van een auto heb gemaakt, om het risico iets te missen te minimaliseren.

Als de foto’s zijn gemaakt, ga ik aan de slag in Adobe Lightroom en Photoshop. Ik maak een selectie beelden en geef alle foto’s een bewerking. Iedere foto wordt los behandeld om de kwaliteit te waarborgen. Vervolgens stuur ik de beelden in gewenst formaat op, bijvoorbeeld via WeTransfer.

Campagne

Voor het fotograferen van een campagne vindt uiteraard eerst overleg plaats met de klant. Zo kan ik op de koffie komen om alle wensen door te bespreken. Vervolgens zal ik voorbereidend werk doen, door bijvoorbeeld locaties te zoeken en een planning te maken.

Voor het fotograferen van de auto zijn verschillende mogelijkheden. Ik haal de auto de dag zelf bij u op, u gaat mee (en brengt zelf de auto), of geeft de auto bijvoorbeeld de dag van tevoren aan mij mee (die ik vervolgens op eigen afgesloten terrein parkeer) als dat handiger is.

Nadat de foto’s zijn gemaakt zal ik beginnen met de bewerking. Bij foto’s van een campagne kan dit langer duren, omdat er mogelijk veel Photoshop-werk aan te pas komt.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan, ik help u graag!