Locaties voor auto fotografie

De omgeving waarin een auto op de foto wordt gezet is van groot belang voor een goed resultaat. Vaak zoek ik naar een achtergrond die harmonie met de auto uitstraalt. Het zoeken naar dergelijke locaties is echter niet altijd gemakkelijk.

Nederland is een opruimend land. Natuurlijk fijn, maar minder voor de auto fotograaf die een ruige, verlaten plek zoekt. In de afgelopen jaren heb ik veel fotolocaties verzameld met behulp van Google Maps, onderzoeken, een scherpe blik en connecties. Als ik onderweg ben, probeer ik altijd op de omgeving te letten. Interessante locaties onthoud ik, om er later onderzoek over te doen en de potentie te pijlen. Ik blijf mijn lijst met locaties continu aanvullen, om zo eventuele ontwikkelingen voor te zijn.

Voor de locatie van fotoshoots zijn doorgaans twee opties: een openbare plek, of in overeenstemming met een locatie op privéterrein. Afhankelijk van de wensen van de klant geef ik suggesties voor passende locaties. Mocht er voor een privéterrein worden gekozen, regel ik dit in overeenstemming met de klant.

Voor het kiezen van een geschikte locatie dient naar het type en de kleur van de auto te worden gekeken. En natuurlijk is het van belang welke sfeer de foto’s moeten gaan uitstralen en voor welk doel de foto’s dienen. Een moderne, strakke omgeving voor een zakelijke indruk, of toch een schimmigere plek voor wat meer spanning: er wordt een passende locatie gezocht. Ook het weer speelt een rol. Een grimmige scène fotografeer ik bijvoorbeeld graag in bewolkt licht.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan, ik help u graag!