Maar liefst drie prachtige classics heb ik voor een particulier mogen fotograferen. Van iedere auto maakte ik een uitgebreide reportage. Erg leuk om tijdens dit werk een passie voor auto’s met klanten te kunnen delen.

Naast autobedrijven kan ook de particulier bij mij terecht voor automotive fotografie. Zo ga ik met veel enthousiasme aan de slag om een verbluffende fotoserie neer te zetten. Allereerst zoek ik naar een bijpassende locatie, die in dit geval werd gevonden bij het fraaie landgoed De Salentein in Nijkerk. Zodra de locatie is goedgekeurd door de opdrachtgever, hangt het van het weer af wanneer de fotoshoot plaats kan vinden.

Deze drie auto’s zijn allen van Italiaanse makelij: twee Alfa Romeo’s en één Lancia. De auto’s verkeren alledrie in topstaat en zijn een absoluut lust voor het oog. Dit komt de fotografie uiteraard ten goede. Daar komt ook nog bij dat de auto’s stuk voor stuk een interessante geschiedenis met zich mee brengen. Hierboven is is de Alfa Romeo 6C 2500 Turinga van 1944 te zien. Onderstaand een gelijksoortige Alfa Romeo 6C 2500, maar dan als cabrio en met bouwjaar 1942.

De drie oldtimers hebben allen de Mille Miglia (meermaals) doorstaan. Dit is een historische race in Italië van 1000 mijl lang. De passievolle rit is een behoorlijke beproeving voor oldtimers, wat de geweldige staat van de auto’s benadrukt. Bij deelname krijgt iedere deelnemende auto een loodje om het stuur als verzegeling, wat hieronder is te zien.

Onderstaand is een Lancia Astura uit 1938 te zien met een handgemaakte carrosserie van M. Pourtout. Dit is het enige exemplaar, een zeer unieke auto. Van iedere auto maakte ik zo’n 25 foto’s. De auto’s werden vanaf alle kanten gefotografeerd, maar ook het interieur, details, de kofferbak en het motorruim werden vastgelegd. Op deze manier ontstaat een duidelijk totaalbeeld van de auto.

Offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan, ik help u graag!